Srednjoškolci održali aktivnost sa nazivom „Mi došli“

22.04.2019.

ROGATICA – Mreža savjeta učenika Republike Srpske, okupila je u Višegradu veliki broj srednjoškolaca kako bi održali aktivnost sa nazivom „Mi došli“ u sklopu koje se realizovao i dio kampanje Mreže savjeta učenika BiH “Želimo znati – gdje će svjetlo zasjati”.

U ovoj aktivnosti učestvovali su i predstavnici Savjeta učenika srednje škole „27. januar“ iz Rogatice.

Tim povodom predsjednik savjeta Dragana Delić rekla je novinarima da su srednjoškolci kroz ovu aktivnost naučili šta je to zapravo timski rad, te šta jedno tako važno okupljanje mora da posjeduje za reaalizaciju istog.

Ona je dodala da su srednjoškolcii sami, uz podrške škola, tražili sponzore koji bi okupiili škole trebinjske regije u Višegradu.

Prema njenim riječima na današnjem druženju biće i srednjoškolci iz Bosansko podrinjskog kantona koji su gosti samoj manifestaciji.

Dragana je istakla da manifestacij ima za cilj buđenje svijesti kod mladih u vezi sa odredjenim problemima koji ih okuružuju, kako bi lakše shvatili suštinu.

Tokom današnjeg druženja u planu je bila edukativna igrica koja je mlade natjerala da bolje razumiju kao i da iznesu svoje stavove o zadanoj temi-rekla je Dragana.

Ovu aktivnost tačno u 12 sati posjetilo je preko stotinu srednjoškolaca, kako iz Višegrada tako i iz drugih gradova, a svi oni su imali samo jedan cilj – budjenje svijesti kod mladih ljudi.

Mreža savjeta učenika Republike Srpske – mRESURS je zajedničko tijelo savjeta učenika svih srednjih škola u Republici Srpskoj čiji je cilj promocija i podrška ostvarenju obaveza, prava, interesa i potreba srednjoškolske populacije.