Stoni tenis: Perućica prvak Srpske

07.04.2019.

FOČA – Stonoteniseri domaće „Perućice“ trijumfovali su danas u Foči na završnom, četvrtom turniru Prve lige Repbulike Srpske, čime su potvrdili osvajanje šampionske titule i plasman u viši rang takmičenja- Prvu ligu BiH.

Fočaci su se „prošetali“ kroz Prvu ligu Srpske, bez ijednog poraza, pokazavši da imaju ekipu koja bi u narednoj sezoni u Prvoj ligi BiH mogla ozbiljno da konkuriše i za plasman u elitno takmičenje- Premijer ligu BiH.

„Imamo vrlo kvalitetan sastav koji će i u Prvoj ligi BiH imati najviše ciljeve i ukoliko se nama igračima, što se tiče naših privatnih obaveza, poklope neke kockice, ići ćemo na Premijer ligu BiH. Većina igrača iz generacije koja je 2009. godine igrala u Premijer ligi BiH se vratila, pojačani novim mladim igračima, što nam daje širinu i mogućnost da kavlitetno nastupamo u višem rangu takmičenja“, rekao je kapiten „Perućice“ Damjan Marković.

Pobjednički pehar za „Perućicu“ osvojili su Miloš Miletić, Miljan Vuković, Saša Perišić, Aleksa Arsenić, Aleksandar Drakul i Damjan Marković.

U Prvoj ligi Republike Srpske ove godine prvi put je nastupio i Stonoteniski klub invalida „Vrbas“ iz Banjaluke i to veoma uspješno, osvojivši na kraju drugo mjesto.

„Prvi put u istoriji ovog sporta u takmičenju za zdrave osobe učestvuje i naš klub i to veoma uspješno, čime stonom tenisu dajemo sasvim treću dimenziju“, rekao je trener Jovica Šormaz.

Član ovo kluba Kristijan Zeljković, koji je rođen sa Daunovim sindromom, dobro se nosi sa protivničkim igračima.

“Sportom se bavim tri godine. Vrijedno treniramo i zadovoljan sam rezultatima”, rekao je Zeljković.

Na treće mjesto u šampionatu Srpske plasirao se Stonoteniski klub “Slavuj” iz Brčkog.