Još jedan pionir u reprezentaciji Srpske

24.05.2019.

ROGATICA – Ono što ne polazi za rukom, ili nogom, odraslim, odnosno bolje rečeno, članovima seniorskih ekipa u bilo kom sportu u Rogatici da budu članovi neke od reprezentacija Srpske, to se ne može reći za članove pionirskih selekcija. Primjer za to su David Sokolović i Viktor Đurović, iz Košarkaškog kluba „Rogatica“, koji su posljednjeg vikenda uspješno branili boje Republike Srpske na međunarodnom košarkaškom turniru u Kragujevcu godište 2006.

Oni su se vratili kući svijetla obraza, jer su dostojno prezentovali Srpsku, svoj matični klub i opštinu kao cjelinu, a put Kragujevca jutros je otišao još jedan talentovani mladi košarkaš – Jovan Popović koji će takođe boje Srpske braniti na ovom turniru u kategoriji pionira rođenih 2005. godine.

Jovan je, reče njegov trener i učitelj košarke Rajko Kojić, kao nada košarke u Rogatici na pozivnom turniru u Mrkonjić Gradu uspio da u konkurenciji 22 kandidata uđe među 12 najboljih i ode u Kragujevac na turnir čije održavanje je predviđeno za vikend koji danas počinje, a završava se u nedjelju poslije podne.