Komemoracija uz smrt mladog košarkaša Srećka Forcana – Bio je ponos svoje Rogatice [FOTO]

28.05.2019.

ROGATICA – Na porodičnom groblju u Seljanima kod Rogatice u prisustvu više stotina prijatelja, poznanika, saigrača u matičnom košarkaškom klubu „Rogatica“, bivših školskih drugova i ostalih građana Rogatice i okoline, danas je sahranjen Srećko Forcan mladi košarkaš juniorske selekcije KK Igokea iz Aleksandrovca, koji je preminuo u Kliničkom centru Republike Srpske u Banja Luci nakon teške saobraćajne nesreće prije tri dana.

Sahrani je prethodilo održavanje komemoracije u sali gradskog bioskopa u Rogatici na kojoj je rečeno da je pokojni Srećko prve životne i košarkaške korake napravio u Rogatici, u Košarkaškom klubu „Roagtica“, koji je uz Opštinsku upravu bio organizator komemoracije. Na njoj su se okupili njegovi bivši drugari iz KK „Rogatica“ i KK Igokea, ali i veliki broj sugrađana, rodbine i prijatelja. O ovom vrsnom mladom košarkašu, uzornom i dobrom mladiću, divnom čovjeku, dobrom sinu i bratu, koji je izgubio život u 16 godini, u ime Košarkaškog kluba „Rogatica“ i opštine Rogatica pročitano je oproštajno pismo u kome je rečeno da je Srećko pokušao ostvariti životne snove u čuvenoj Igokei iz koje je postao reprezentativac Srbije i BiH, proslavljajući i svoju Rogaticu, koja je bila i ostaje ponosna na njega i radovala se svakom njegovom uspjehu i novoj nadi.

Nenadoknadiv je to gubitak za sve nas, a posebno njegovu majku Draganu, oca Predraga, brata Miloša i ostalu rodbinu koja se njime ponosila očekujući blistavu košarkašku i životnu karijeru koja je nažalost prekinuta na samom početku. Otuda i obećanje njegovih drugara da će on i dalje živjeti sa njima i da će njegov korak, kao let, biti njihova pratnje na putevima na kojima ostaju.

Putuj druže, putuj u zelene poljane raja, jer takve duše i idu tamo. Putuj i znaj da smo dok plačemo zbog rastanka ipak sa ponosom i srećni – Srećko naš, srećni što smo te znali, što smo te imali, što si bio naš i što smo bili tvoji, poruka je koju su mu uputili iz njegove Rogatice u trenucima rastanka.

U ime Košarkaškog kuba Igokea od pokojnog Srećka na komemoraciji se oprostio njegov trener Aleksandar Ćikić, uz ostalo istakavši da je bio velika nada Igokee i srpske košarke.