Maturanti uz trubače obilježili završetak školovanja

SRNA - Jovana Borovčanin - 17. maja 2019. 058.ba

VIŠEGRAD – Uz pjesmu i trubače maturanti Srednje škole „Ivo Andrić“ iz Višegrada obilježili su danas na ulicama Višegrada i Andrićgrada završetak srednjoškolskog obrazovanja.

Direktor ove obrazovne ustanove Divna Vasić rekla je da je 89 maturanata završilo srednju školu.

„Maturski ispit biće održan 3. juna, dok je matursko veče planirano 7. juna, tradicionalno šetnjom višegradskim ulicama od spomenika Ivi Andriću kod višegradske ćuprije do spomenika nobelovcu u Andrićgradu i slavljem u hotelu „Višegrad“, istakla je Vasićeva.

Ona je navela da je ova generacija bilježila značajne rezultate na različitim takmičenjima i da je škola veoma ponosna na uspjehe pojedinaca i cijele generacije maturanata.

„Učenici su ostvarili značajne rezultate u ovoj školskoj godini i u vannastavnim aktivnostima, od informatike, knjigovodstva, mašinskih predmeta, srpskog jezika i sportskih takmičenja, dok je učenica Nastasija Puhalo osvojila drugo mjesto na konkursu za najbolji likovni rad povodom Dana Republike Srpske“, kazala je Vasićeva.

Ona je dodala i da je 12 maturanata nedavno učestvovalo u akciji dobrovoljnog davanja krvi.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: