Planinari posjetili Samobor

27. maja 2019. 058.ba

ČAJNIČE – U organizaciji PED „Vijogor“ Čajniče juče su brojni planinari iz Čajniča, ali i gosti iz PEK „Gora“ Kragujevac i PD „Ljeskovac“ Priboj posjetili srednjovjekovni grad, tvrđavu Samobor.

Ono što se mora istaći jeste da se planinarenju pridružilo dosta građana, pa čak i djece iz osnovne škole.

Jedan od najmlađih je i Đorđe Tanasković koji nam je rekao:

„Odlučio sam se zbog prirode, ali i istorije. Bilo je zanimljivo. Išli smo od Čajniča preko Prevrzme. Ovo je za mene bilo sjajno iskustvo.“

Stefan Filipović vođa ekspedicije kaže:

„Planinarenje je proteklo po planu i zadovoljen je vremenski limit koji smo zadali sebi za trajanje akcije. Oko 80 planinara je učestvovalo u ovoj akciji, najbrojnijoj do sada. Sam dan je bio težak za planinarenje zbog velikog isparavanja zemljišta. Svim planinarskim drustvima po zavrsetku akcije, dodeljeni su prigodni pokloni i zahvalnice.“

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: