Promocija knjige o srednjovjekovnim spomenicima Čajniča

19. maja 2019. 058.ba

ČAJNIČE – U Čajniču će 21. maja u organizaciji Crkvene opštine „Čajniče“ i zadužbine „Knez Miroslav Humski“ biti održana promocija jedinstvene i kulturno i istorijski izuzetno vrijedno knjige „Srednjovjekovni spomenici Čajniča“. Ovo djelo je produkt rada tri autora, Siniše Ćehe, Gorana Komara, i Uglješe Skoka.

Mladi autor, Uglješa Skoko, inače mladić obdaren sa više talenata, nam je ovom prilikom rekao:

„Poslednjih nekoliko godina uložili smo veliki trud kako bismo istražili srednjovjekovne spomenike na cijelom području naše Opštin. Imali smo niz razloga da ovo uradimo, prije svega pronalaženje i evidentiranje ovih spomenika, jer istraživači iz ranijeg perioda nisu posvetili dovoljno pažnje području Cajnica. Naša istraživanja dala su potpuno novu i drugačiju sliku o ovim kulturno-istorijskim spomenicima. Glavni cilj našeg terenskog istraživanja je očuvanje srpskog srednjovjekovnog kulturnog naslijeđa, a zatim upoznavanje sugrađana o spomenicima iz neposredne blizine koji su decenijama zatirani i uništavani. Nadamo se da će naša knjiga doprinjeti da se argumentovano pokaže da su ovo groblja naših direktnih predaka i da se prema njima ophodimo sa dužim poštovanjem. Knjiga će pokazati bogatstvo i značaj srednjovjekovnog kulturnog naslijeđa opštine Čajniče.“

Promocija će biti održana 21. maja u prostorijama Narodne biblioteke „Branko Ćopić“ u Čajniču sa početkom u 19:30.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: