Zabilježeno na Borikama – Ovca „Milica“ ojagnjila tri ovna

Tekst: Sreten Mitrović, Foto: Slavko Heleta - 14. maja 2019. 058.ba

ROGATICA – Milovan-Mićo Stanišić iz boričkog zaseoka Pedlja, osim što je radnik ŠG „Sjemeć“, ima i stado ovaca od 15-tak grla. Ništa neobično za ovaj kraj opštine Rogatica, da u tom stadu Stanišića nije i ovca, kojoj je on iz milja dao ime „Milica“. S razlogom jer mu je ove godine, u trećem jagnjenju, donijela trojke – tri ovna.

Moja „Milica“, priča Stanišić, u prvom jagnjenju prije dvije godine donijela je jedno jagnje. Lani se obliznila, a evo ove godine, na moje zadovoljstvo, trojke. Rodila mi je tri ovna i oni su već očvrsli a da ih nisam uopšte prihranjivao putem cucle ili na neki drugi način. Istina, jedan od mališa je nešto sitniji i ja ga, s vremena na vrijeme, „preko reda“ poturim pod majku i tako i on raste i čeka početak uzimanja hrane iz prirode, odnosno čupkanja trave, a onda neće biti „zime“ i za njega.

Inače, Stanišić u svom stadu ima joj 11-toro jagnjadi. Reče da će mu dobro doći da prebrodi teškoće koje je imao pred kraj prošle i prvih mjeseci ove godine kada su mu, za nepunih devet mjeseci, ovozemaljski svijet napustili prvo majka a onda i otac.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: