Dječiji vrtić „Bambi“ – Svečano ispraćeni predškolci

07.06.2019.

ROGATICA – Nakon uspješno provedenog tromjesečnog programa vaspitno-obrazovbnog rada sa 60 predškolaca koji će ove godine poći u prve razrede Osnovne škole „Sveti Sava“ u Rogatici, sinoć su zaposleni u Dječijem vrtiću „Bambi“ u sali gradskog bioskopa organizovali njihov svečani ispraćaj uz podjelu diploma za uspješan završetak predškolskog programa.

Bila je to u stvari skoro jedno i po satna smotra onoga što su predškolci uz pomoć učiteljica na osnovu programa, koga je usvojilo i finansira Ministarstvo prosvjete i kulture RS, savladali iz razvoja govora, muzičkog vaspitanja i posebno engleskog jezika, koji je uz razvoj matematičkih pojmova, upoznavanja prirodne i društvene sredine, fizičkog i likovnog vaspitanja, od ove godine uveden u program rada sa predškolcima.

Toplo pozdravljani od pune sale bioskopa mališani su recitacijama, igrom, pjesmom i glumom oduševili prisutne koji su im zahvaljivali toplim aplauzima.

Stekao se utisak da su mališani zreli za život i rad kakav ih očekuje u osnovnoj školi koja će im širom vrata otvoriti sa početkom septembra.

Direktorica Vrtića Nataša Duvnjak zahvalila se roditeljima ove generacije djece koji su znatno doprinijeli da se program njihovog obrazovanja realizuje na zavidnoj visini.