Donatorsko veče za Sinišu Draškovića – Sakupljeno preko 13.000 maraka

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 01. juna 2019. 058.ba

ROGATICA – U organizaciji načelnika opštine Milorada Jagodića i Opštinske uprave, sinoć je u Rogatici, u motelu „Park“ održano humanitarno veče na kome su sakupljana sredstva za kadaveričnu transplantaciju bubrega Rogatičaninu Siniši Draškoviću (53), jer su mu zbog bolesti njegovi potpuno prestali da rade.

Ovoj humanitarnoj akciji odazvao se veći broj Rogatičana privrednog, javnog i društveno-političkog života i gostiju otvorio je načelnik opštine Milorad Jagodić koji se prisutnim zahvalio na odzivu i onom što će donirati za liječenja našeg sugrađanina, a starješina crkve Svete Trojice u Rogatici Predrag Masal blagoslovio je skup i poželio da njegova misija uspije, ali i da budemo zdravi i da ne bude ovakvih i sličnih skupova.

Na kraju je saopšteno da je prikupljeno 10.530 maraka i 1520 evra, odnosno ukupno nešto više od 13.000 maraka.

Pored toga, rečeno je, da je jedan broj donatora svoje priloge uplatio ili će uplatiti putem tekućeg računa, pa se ova veče može smatrati uspješnim, rekao je njen organizator, načelnik opštine Milorad Jagodić.

Prema nezvaničnim podacima od polovine februara ove godine kada je počela akcija prikupljanja pomoći za liječenje Siniše Draškovića, prikupljeno nešto više od 70.000 maraka, pa je Drašković, koji i dalje svaki drugi dan ide na dijalizu u Univerzitetsku bolnicu Foča, već stavljen na listu čekanja u bolnici u italijanskoj Padovi.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: