Dvostruko slavlje na stadionu Mladosti u Rogatici

05.06.2019.

ROGATICA – Danas u popodnevnim časovima u Rogatici je odigrana fudbalska utakmica u kojoj su se u takmičenju za naslov najboljeg u Republici Srpskoj sastali kadetski prvaci Sarajevsko-romanijske regije, ekipa Mladosti iz Rogatice, i prvaci regije Hercegovina, ekipa Veleža iz Nevesinja.

U vrlo zanimljivoj igri, bolji su bili kadeti Mladosti i zasluženo pobijedili sa rezultatom 2:0 golovima Darka Karlića u prvom i Bojana Marijanovića pred kraj drugog poluvremena.

Pobjednik u ovom takmičenju biće ekipa koja bude uspješnija nakon uzvratne utakmice koja će se odigrati za 7 dana u Nevesinju.

Ova utakmica pokazala je da i Mladost i Velež imaju dobru osnovu u mladim koji već uveliko kucaju na vrata seniorskih timova.

Na ovoj utakmici za kedetsku ekipu Mladosti igrali su: Danilo Kojić, Miljan Pavlović, Danko Karlić, Miljan Šalić, Srđan Šarenac, Dejan Duvnjak, Bojan Marijanović, Darko Karlić, Dositej Obradović, Lazar Bogdanović, koga je u toku drugog poluvremena zamijenio Stefan Đurić, i Đorđe Popović.

Uz slavlje radi zaslužene pobjede nad vršnjacima iz Nevesinja, mladi fudbaleri Mladosti imali su i drugo. Predsjednik Fudbalskog saveza Sarajevsko-romanijske regije i potpredsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Milorad Lale, kapitenu Mladosti Danku Karliću uručio je pobjednički pehar za osvojeno prvo mjesto u regiji, koje im je omogućilo da se bore za naslov najbolje ekipe u Republici Srpskoj u svom uzrastu.