Matursko veče srednjoškolaca u Rogatici [FOTO]

02.06.2019.

GENERACIJA ODLIČNIH I VRLODOBRIH UČENIKA

ROGATICA – Sedamdeset i tri učenika 55. generacije Srednjoškolskog centra „27. januar“ u Rogatici maturskom večeri koja je sinoć, subota 1. juna, održana u motelu „Park“ okončalo je školovanje. Radi se o 34 učenika gimnazije opšteg smjera, 20 ekonomskih i 19 poslovno-tehničkih tehničara.

Među njima je 15 učenika koji su razred okončali sa odličnim i 21 sa vrlo dobrim uspjehom. Tu su i „Vukovci“ Vladimir Ristić, Tijana Razdoljac i Tamara Džatić, koji su sve razrede srednje škole okončali sa ocjenom pet i primjernim vladanjem.

Rastanak sa srednjom školom maturanti su svečano obilježili. Počelo je defileom u automobilima kroz grad i špalir u kome je, čini se, bilo i mlado i staro iz Rogatice i okoline koji su došli da vide mladost i ljepotu svoga mjesta i opštine kao cjeline. I imalo se šta vidjeti.

Povorka, koja je pošla ispred fiskulturne sale i Narodne biblioteke „Vojislav Lubarda“, koju su uz pratnju trubača predvodili maturanti Vladimir Ristić i Milica Ujić, bila je svojevrsna revija ne samo mladosti i ljepote, nego i novih frizura, haljina, prvi put obučenih odijela i bijelih košulja, ponesenih kravata i leptir mašni, obuvanih cipela visokih peta i modernih izvedbi i dosta drugog što do ove večeri oni nisu nosili.

Toplo pozdravljani od prisutnih duž ulice Srpske sloge maturanti su došli do motela gdje su se fotografisali „za uspomenu i dugo sjećanje“. A onda, u svečano uređenoj sali motela dočekali su ih profesori na čelu sa direktoricom Centra Žaklinom Lelek, koja ih je pozdravila i poželjela da im se sa znanjem stečenim tokom četvorogodišnjeg školovanja ispune želje i životni snovi, da budu zdravi i s ponosom se sjećali škole u kojoj su stekli srednjoškolsko obrazovanje.

Na ovoj svečanosti, čiji je pokrovitelj bio načelnik opštine Milorad Jagodić, direktorka Centra obavijestila je da je za učenika generacije proglašen Vladimir Ristić iz četvrtog jedan razreda gimnazije.

Inače, ova generacija, rekli su u Srednjoškolskom centru, pamtiće se po tome što su u učenju i vladanju nešto odskakali učenici gimnazije među kojima je bilo 12 od ukupno 15 odlikaša i po dvije sestre bliznakinje – Jovanom i Zoricom Ristanović iz Štavnja.

Matursko slavlje uz igru i pjesmu trajalo je do kasno u noć koja će za sve njene učesnike ostati dugo u sjećanju.