Mladost iz Gacka nadigrala imenjaka iz Rogatice

10.06.2019.

ROGATICA – I pored toga što su u anemičnoj i jalovoj igri izgubili sva tri boda od ekipe koja se po svemu sudeći unaprijed bila predala, jer je došla sa sedam igrača mlađih od 21 godinu i bez i jednog rezervnog igrača, golom koga su primili na početku 3 minuta prvog poluvremena nespretnom intervencijom mladog golmana Kojića, igraći rogatičke Mladosti uspješno su okončali tekuće prvenstvo u Drugoj fudbalskoj ligi RS, grupa istok, sa 34 osvojena boda.

Ako su zna da je jesenja polusezona okončana sa 16 bodova I katastrofalnim omjerom datih I primljanih golova – 20:35, onda se za proljećni dio može reći da je ipak bio berićetan.

Ovo tim prije što se proljeće igralo sa igračima koji su vrlo rijetko zajedno, ili nikako, trenirali. Tu je i veći broj mladih I neiskusnih igrača među kojima su i golmeni Karišik i Kojić, pa je veliki dio tereta pao na nekoliko “starijih” među kojima je i veteran Branislav Ristanović. Iako u godinama, bio među najboljim. Uskočio je u prvi tim kad je bilo najgore. Koliko je njegov doprinos uspjehu Mladosti, vidi se i po tome da je igrao samo jednu polusezonu, a dao od svih igrača najviše golova – 8.

Sve u svemu, čestitke fudbalerima, stručnom rukovodstvu i upravi Kluba na opstanku u ligi, što je bio i osnovni cilj na početku prvenstva.

MLADOST (Rogatica) 0 (0)
MLADOST (Gacko) 1 (1)

Strijelac: D. Goranović u 3 minutu.
Stadion: SRC “9. Januar” u Rogatici
Gledalaca: 50
Sudija: Stefan Maletić (Biječkina) 7
Žuti kartoni: Ćaćić, Tošović, J. Rajak (Mladost Rogatica), Nikolić, Mrković, D. Goranović (Mladost Gacko).
Igrač utakmice: Dragan Goranović (Mladost Gacko) 7.

MLADOST (Rogatica): Kojić 7, J. Rajak 6,5, Ristanović 6,5, Ćaćić 6, Milovanović 6,5 (od 76 minuta Ćućula -), B. Obradović 6 (od 64 minuta D. Obradović 5,5), Rosić 6, Đurović 5,5 (od 69 minuta Sokolović -), Tošović 6, Miličević 6, Nerić 5,5. Trener: Dragan Jovanović.

MLADOST (Gacko): Šuković 6,5, Guzina 6,5, Nikolić 6,5, Antelj 6,5, Mirković 6,5, Bratić 6, Lozo 6, Pejić 6, M. Goranović 6,5, D. Goranović 7, Vuković 6,5. Trener: Željko Popović.