Novo priznanje košarci u Rogatici – David Sokolović u kampu košarke u Kladovu

29.06.2019.

ROGATICA – Da je Rogatica rasadnik talentovanih mladih košarkaš dosta je primjera. Najnoviji je David Sokolović koji je nakon zapaženog nastupa u reprezentaciji Republike Srpske na nedavno održanom međunarodnom turniru u Kragujevcu, koji je održan od 17. do 19. maja, godište 2006, dobio je poziv Košarkaškog saveza Srbije za učešće u kampu razvojno-trenažnog centra u Kladovu.

Na desetodnevnom kampu u Kladovu, koji je počeo 23. ovog mjeseca i trajaće do 3. jula, okupilo se 40 najtalentovanijih mladih košarkaša iz Srbije. Među njima je i David Sokolović iz Rogatice sa još tri vršnjaka iz Republike Srpske, što je, kako reče njegov košarkaški učitelj Rajko Kojić, veliki uspjeh za ovog mladog i perspektivnog košarkaša, ali i rogatičku košarku kao cjelinu.

Jer, dodaje on, nije mala stvar ako se među 40 najboljih i najperspektivnijih u Srbiji i Srpskoj nađe i jedan košarkaš iz male, ali sportske Rogatice. Rad sa poznatim košarkaškim trenerima njemu i košarci u Rogatici donijeće novci kvalitet kojim će oplemeniti i drugi mladi košarkaši.