Održana svečanost povodom Spasovdana

06. juna 2019. 058.ba

ČAJNIČE – Večeras je u Domu kulture „Filip Višnjić“ u Čajniču održana svečanost povodom Spasovdana. Svečanost u organizaciji Narodne biblioteke „Branko Ćopić“ je akcenat stavila na kulturu, i srpsku tradiciju.

Svoj nastup su imali domaći KUD „Izvor“, kao i KUD-ovi iz okruženja, te čuveni guslar Vaso Đondović. Govor su održali načelnik Opštine Čajniče Goran Karadžić te protojerej Dragiša Simić. Načelnik je istakao značaj čuvanja srpske tradicije i održavanja plamena srpstva. Protojerej Simić je govorio o duhovnom životu, Bogu i smislu praznika te proslave istih.

Takođe dodjeljene su nagrade u takmičenjima za najbolju pitu, kolače i peciva. Najbolju pitu pravi Anka Mašić, najbolja peciva Dragojla Mašić, a kolače Srđana Popović.

Ono što treba posebno naglasiti jeste da je svečanost bila izuzetno posjećena što raduje sve iskrene poklonike srpske kulture, tradicije i istorije.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: