Osavremenjavanje sportskih terena u Rogatici

22.06.2019.

AKRILNA OBLOGA NA KOŠARKAŠKOM I ODBOJKAŠKOM IGRALIŠTU

ROGATICA – U cilju stvaranja što boljih uslova za sportsko i rekreativno bavljenje košarkom i odbojkom, načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić, potpisao je nedavno ugovor sa firmom „Bau Tehnik“ Leader doo iz Sarajeva o stavljanju akrilne sportske obloge na košarkaškom i odbojkaškom igralištu koja su sastavni dio Sportsko-rekrativnog centra „9. januar“.

Radovi su pri kraju i košarkaško igralište dobilo je multifunkcionalnu oblogu kojoj nije potrebno posebno održavanje i izuzetno je otporna na vanjski uticaj vremena u plavo-crvenoj boji sa ukupno 420 kvadratnih metara. Podloga na odbojkaškom igralištu je crveno-plave boje sa veličinom od 260 kvadrata, reče Vehid Adilović, direktor firme izvođača radova uz napomenu da su radovi izvršeni za ukupno 6 dana i znatno prije ugovorenog roka.

Ova investicija koštala je budžet opštine 22.000 maraka i znatno će uticati na kvalitet bavljenja košarkom i odbojkom na otvorenom i na manje povrijeđivanje igrača bez obzira na njihov status.

Direktor Adilović nakon što je priveo posao kraju, reče da ovakvih terena nema ni jedna opštine u okruženju. Može se naći tek u Sarajevu, Kiseljaku, Ilijašu i Čapljini u BiH, odnosno Priboju u Srbiji.