Otvorene nove igraonice za djecu u Rogatici

11.06.2019.

ROGATICA – Uz igraonicu za djecu koja je zahvaljujući sredstvima iz budžeta opštine instalirana na Sportsko-rekreativnom centru „9. januar“ i pred prostorijama Udruženja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Rastimo srećno“ u dvorištu stare zgrade ekonomske škole, za koju su sredstva obezbijedili mladi socijaldemokrati Republike Srpske, djeca Rogatice i okoline dobila su juče još dvije.

Jedna je postavljena u parku ispred SO-e i zgrade društveno-političkih organizacija i Centra za socijalni rad i druga u krugu Doma zdravlja „Dr Zoran Mitrović“. Obje su otvorili mališani iz Dječijeg vrtića „Bambi“, a ovom veselju mališana što su dobili još jedan kutak za zabavu prisustvovalo je skoro kompletno rukovodstvo opštine na čelu sa načelnikom Miloradom Jagodićem i predsjednikom SO-e Đokom Razdoljcem.

Sredstva za njihovu kupovinu u visini od 23.000 maraka, zahvaljujući razumijevanju načelnika opštine Milorada Jagodića, obezbijeđena su iz budžeta opštine.

Igraonice su posljednja riječ u toj oblasti i sačinjavaju ih po dvije klackalice, ljuljaške i vrteške, tobogani sa dvije kule, sprava za penjanje i neke druge sprave za igre djece različitih uzrasta.

Sadržaj igraonica i posebno mjesto njihove lokacije izazvali su velike simpatije među djecom i njihovim roditeljima. Otišlo se dotle da su neki rekli da se u korisnije namjene i nisu mogla utrošiti sredstva budžeta. Pogođeno je i sa lokacijama u dva parka, posebno kod Doma zdravlja gdje su se i inače djeca masovno okupljala i bezbrižno igrala dok su zaduženi za njihovu bezbijednost ćaskali sa „kolegama“ po istom zaduženju.