Završen peti Memorijalni omladinski turnir Mladen Obrenović-Brena

30.06.2019.

ČAJNIČE – Danas je u Čajniču, na stadionu Rakovice odigran peti Memorijalni omladinski turnir Mladen Obrenović-Brena. Učestvovalo je deset klubova koji su se takmičili sa po dvije ekipe u dvije različite kategorije. U jednoj su igrala djeca 2007. godište u drugoj 2009.

Podsjetimo Mladen Obrenović-Brena je bio sjajan dječak, talentovan fudbaler i kada je prije 16 godina stigao poziv Partizana, činilo se da počinje živjeti svoj san. Nažalost njegovo veliko i hrabro srce stalo je jednog tmurnog jesenjeg dana.

Prije pet godina njegov najbolji prijatelj Konstantin Katana pokrenuo je ovaj turnir u znak sjećanja na svog druga, željevši na taj način da ga sačuva od zaborava, tog usuda smrtnih ljudi.

Ostaje žal što Čajničani ne umiju da prepoznaju istinsku vrijednost turnira, i što ga na prate na adekvatan način. Tribine su bile sablasno prazne. To je tužna slika i poruka. Mladen to nije zaslužio.

A mali fudbaleri su pokazali odličan fudbal. U nadmetanjima generacije 2009. i mlađi najbolji su bili igrači “Breznice” iz Pljevalja. Drugo mjesto je zauzeo “Olimp” iz Pala, a treće “Leostars” Trebinje. Najbolji igrač turnira za dječake rođene 2009 je Luka Kapisoda. Najbolji strijelac Jovan Gluhović. a najbolji golman Armin Kečević.
U kategoriji 2007. godišta slavili su igrači FK “Sokolac” ispred “Leostars” te “Akademija Vranić”. Najbolji igrač turnira 2007. godište je David Kosorić. Najbolji golman Aleksa Denda, a najbolji strijelac Pavle Ljubenko.

Konstantin Katana idejni tvorac turnira kaže:
“Pa šta da kažem sem da sam prezadovoljan sa svime. Peti turnir najposjećeniji od strane učesnika. Svi su oduševljeni počev od trenera pa do igrača, sudija. To je bila i poenta svega. Naporno je bilo spremiti terene stadion, ekipe, skupiti finansije, spavanja za 50 mališana, ali sve sam uspio. Pobjedio je fudbal, djeca i sport. Preko 400 učesnika je impozantan broj. Sve ovo za Mladena i čajnički sport.”