Djeca iz Čajniča otišla u Bečiće

23. jula 2019. 058.ba

ČAJNIČE – JU Fond dječije zaštite realizovao je projekat „Socijalizacija djece RS“ u saradnji sa Vladom RS i resornog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, a sve u najboljem interesu djece RS. Realizacija ovog projekta odvija se u Bečićima u omladinskom hotelu „Užice“ u periodu od 20. 07.do 29.07.2019.

Ispred opštine Čajniče otišlo je 7 djece, koja su se prijavila na prethodno objavljen konkurs u pratnji vaspitača Bobane Živković. To su djeca iz socijalno ugroženih, višečlanih, kao i boračkih porodica. Danas ih je posjetio ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić, družio se sa njima i podijelio majice. Bobana Živković kaže da je organizacija projekta na zavidnom nivou.

„Projekat je veoma značajan jer omogućuje da se djeci iz porodica u stanju socijalne potrebe obezbjedi boravak na moru, gdje im se uz mnogobrojne aktivnosti sa stručnim radnicima razvijaju socijalne kompetencije, empatija i uče toleranciji u uvažavanju različitosti.“, istakla je Živković.

U ovoj smjeni pored djece iz Čajniča borave iz drugih gradova Republike Srpske.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.