Otvorene MOSI „Sokolac 2019“ – Sokolac u znaku mladosti i sporta [FOTO]

03.07.2019.

ROGATICA – U prisustvu više hiljkada Sokočana i žitelja ostalih okolnih opština, brojnih sportskih, javnih,političkih kulturih i drugih radnika na sportskom centru „Bare“danas su u Sokocu otvorene 56. međuopštinske omladisnske sportske igre „Sokolac 2019“ koje su okupile oko 2000 sportista iz 27 opština sa tromeđe Srbije, Crne Gore, Republike Sroske i BiH koji će se takmičiti u 16 sportskih disciplina.

Među njima su i sportisti iz opština Gornjedrinskog regiona – Višegrada, Čajniča, Rudog, Foče, Novog Goražda i Goražda, Rogatice, Kalinovika, Sokoca i po prvi put Srebrenice.

Iz Rogatice na igre je otišlo 127 sportista. Ispratilo ih je komplet opštinsko rukovodstvo na čelu sa načelnikom opštine Miloradom Jagodićem, koji im je poželio sportsku sreću i da ih zdravlja služi, da se sportski drže i ako mogu i dođu sa kojom medaljom.

Sudeći prema viđenom na svečanom defileu ekipa Rogatice bila je po mnogo čemu zapažena. Prije svega bila je među najbrojnijim i, stekao se dojam, da je bila i najbolje opremljena. Zastavu opštine nosila je jedna od najboljih atletičarki Snežana Ćaćić.

Inače, Igre je otvorio premijer Republike Srpske Radovan Višković, kome je, iskoristivši svečanu priliku, predsjednik Organizcionog odbora za pripremu MOSI i načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica uručio Zlatnu plaketu. Plaketa je dodijeljena i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dogiku i Oružanim snagama BiH.