Rogatički drugoligaš Mladost ostvario zacrtane ciljeve

12.07.2019.

OSTANAK U LIGI KRUNA SEZONE

ROGATICA – Uz intenzivne pripreme za prozivku fudbalera pred nastupajuću prvenstvenu sezonu, odgovorni u rogatičkom drugoligašu Mladost ne zaboravljaju ni prilike sa kojim su okončali prvenstvo 2018/2019. godinu, koje su oni okončali na zavidnom 11 mjestu sa 34 osvojena boda. Simpatizeri ovog kluba, naravno, smatraju da je moglo i bolje, a šta o tome kazuju najodgovorniji u klubu, trener Dragan Jovanović i predsjednik Upravnog odbora Željko Ćuzulan.

– Pred početak sezone, priča trener Jovanović, uprava mi je kao bivšem igraču, ukazala povjerenje da pokušam ostvariti zacrtane ciljeve – zadržati status drugoligaša i što bolji plasman na tabeli. Poslije naporne sezone sa zadovoljstvom mogu istaći da smo cilj u potpunosti ostvarili. Sezonu smo završili sa diobom desetog i jedanaestog mjesta. Da nije bilo neočekivanog poraza u posljednjem kolu, plasman je mogao biti i bolji.

– Inače, naglašava Jovanović, tokom ove sezone probleme su nam pravile radne obaveze velikog broja standardnih igrača, pa smo skoro svaku utakmicu igrali bez 3 do 4 ključna igrača, a da se ne govori o zajedničkim treninzima.

– Ni jedna sezona za nas iz uprave, naglašava predsjednik Željko Ćuzulan, nije laka. Ali, kad se ostvare zacrtani ciljevi, možemo da kažemo da smo zadovoljni. Igrači i stručni štab su ostvarili zacrtano i posebno pokazali visok stepen discipline u igri i odnosa prema klubu. S ponosom možemo da kažemo da smo za protekle dvije i po godine uspjeli da iz ponora vratimo klub u finansijsku, organizacijsku i kadrovsku stabilnost.

– Voditi klub sa 150 članova, sa tri takmičarske selekcije i 60-tak zvaničnih utakmica u toku sezone nije jednostavno i zahtijeva puno rada i energije, smatra Ćuzulan i dodaje:

– U našem radu imali smo punu podršku načelnika opštine Milorada Jagodića, koji nas je pratio izdvajanjem iz budžeta opoštine, ŠG „Sjemeć“, Doma zdravlja „Dr Zoran Mitrović“ i Centra za sporet i kulturu „Radenko Mišević“, bez čij podrške naš rad bio znatno teži i rezultati slabiji i zato im se visoko zahvaljujemo, naglasio je Željko Ćuzulan.