„Deutch Mammal Society“ sprovodi istraživanje prirode u Čajniču

Foto: Strahinja Stanojević - 08. avgusta 2019. 058.ba

ČAJNIČE – Volonterska organizacija „Deutch Mammal Society“ trenutno u Čajniču sprovodi istraživanje prirode, tačnije faune opštine Čajniče.

U selu Staronići postavili su ne smrtonosne zamke u koje hvataju sitne glodare radi klasifikacije, popisa i proučavanja. Uhvaćeni miševi, slijepi miševi i drugi glodari se nakon evidencije puštaju u prirodu. Takođe zamke su poptuno bezbjedne za domaće, ali i druge vrste životinja.

Branko Ćuk čajnički ljubitelj prirode nam je rekao:

„U Staronićima je danas izvršeno izviđanje terena i postavljanje između 50 i 60 zamki. Radi se o projektu izrade karte pokrivenosti sitnim glodarima. Najviše istraživača volontera je iz Holandije, ali radi se o internacionalnoj grupi. Zamke su postavljene u livadama i u šumi. Zamke su potpuno bezopasne. Koriste se isključivo da zarobe glodare. Unutra je hrana, kao što je slama, orasi, jabuke, mrkva i slično.“

Prezentacija rada će se održati u Kino sali Doma kulture „Filip Višnjić“ u 19.00 petak 09.08. Ulaz je besplatan.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.