Drugi dan Ilindanskog sabora na Borikama – Posijelo začinilo slavlje [FOTO]

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 02. avgusta 2019. 058.ba

ROGATICA – Drugi dan ovogodišnjeg Ilindanskog sabora na Borikama koji je „pao“ uoči Svetog proroka Ilije, koga su zajednički organizovali Crkvena opština i Mjesna zajednica Borike i opština Rogatica, počeo je utakmicamatradicionalnog turnira u malom fudbalu koji je okupio 7 ekipa sa područja Mjesne zajednice Borike i iz Rogatice a nastavljen večernjom svetom liturgijom u boričkoj crkvi Svetih apostola Petra i Pavla.

Liturgiju je služio starješina crkve Svete Trojice iz Rogatice Predrag Masal uz sasluženje proto-jereja Novice Ćebića i umirovljenog prote Milorada Novakovića iz Rogatice.

Protojerej-stavrofor Predrag Masal je blagoslovio, a načelnik opoštine Milorad Jagodić, uz prigodan govor, otvorio Ilindansko posijelo, svojevrstan kulturno-zabavni program koji je počeo zdravicom nadaleko čuvenog zdravičara Dragoljuba Stojanovića iz Novog Goražda.

Iz Novog Goražda je zatim nastupila i muška pjevačka grupa „Sveti Đorđe“.

A onda pred velikim brojem prisutnih, koji su i ove godine ispunili portu boričke crkve, nastupili su guslari iz guslarskog društva „Romanija“ sa Sokoca Vinko Trampić i Petronije Čolaković, te ženska i muška pjevačka grupa KUD „Sretenje“ koje radi pri Crkvenoj opštini u Rogatici.

Ipak, najviše pažnje privukli su članovi muzičkog sastava „Katera“ koji su muziciranjem i izvođenjem više numera iz njihovog bogatog repertoara oduševili prisutne na ovoj svečanosti.

Posijelo su začinili i dobili tople aplauze narodni guslar Darko Lečić, ljekar iz Višegrada, i muška pjevačka grupa iz društva „Rade Jamina“ iz grada na obalama Drine.

Kraj posijela pripao je ženskoj i muškoj pjevačkoj grupi „Mladost“ sa Pala i članovima KUD-a koji radi u okviru Udruženja za očuvanje tradicije „Stara Gora“ iz Rogatice.

Slavlje na Borikama nastavljeno je programom za dušu prisutnih ispod šatora u kome je učestvovao i estradni pjevač Radmilo Zekić, koji je pjevao uz muzičare iz „Zoki benda“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,