Veče folklora i dodjela nagrada

27. avgusta 2019. 058.ba

ČAJNIČE – Sinoć je sklopu Velikogospojinskih svečanosti Kino sala Doma kulture „Filip Višnjić“ bila domaćin srpskoj tradiciji i kulturi. Održano je veče folklora na kojem su nastupili čajnički KUD „Izvor“, te KUD „Most“ iz Bratunca i KUD „Sretenje“ iz Rogatice. Publika je mogla da uživa u izvođenju tradicionalnih srpskih igara i spletova.

Takođe su dodjeljene nagrade i priznanja za nadmetanja i sportska takmičenja.

Prvo su uručena priznanja za najljepša dvorišta i balkone.

U kategoriji dvorišta najljepšim je proglašeno dvorište Angeline Šarac. Drugo mjesto je zauzelo dvorište Tanje Kosovski, a treće mjesto su podjelili Slađana Kovačević i Tanja Gigović.

U kategoriji balkona prvo mjesto je zauzeo balkon Nevenke Živković, drugo Cane Bošković, a treće su podjelili balkoni Anastasije Stojanović i Željke Sefer.
Što se tiče sportskih takmičenja prvo su uručene nagrade za ulične trke.

U kategoriji od 1. do 3. razreda najbolji su:
1- Vasilije Radović
2- Nikola Tomić
3- Ognjen Lončar.

U kategoriji od 4. do 6. razreda najbolji su:
1- Goran Tanović
2- Sergej Dačević
3- Sergej Živković.

U kategoriji od 7. do 9. razreda najbolji su:
1- Dimitrije Bošković
2- Luka Klisura
3- Milorad Milkanović.

Što se tiče ekipnih nadmetanja uručene su nagrade za basket 3 na 3 i odbojku.

Kod basketaša najbolja je ekipa „Kafana Biblioteka-Exit“. Drugo mjesto je zauzela ekipa „ČakiČoki burgera“, a treće „Vinea“.

Kod odbojkaških ekipa takođe najbolja je ekipa „Kafana Biblioteka-Exit“. Drugo mjesto je zauzela ekipa kafe „Derbija“, a treće ekipa „Opština Čajniče.“

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.