Počeli radovi na revitalizaciji zelene pijace u Čajniču

19. septembra 2019. 058.ba

ČAJNIČE – Juče su počeli radovi na izradi zelene pijace u Čajniču. Ovo će pružiti priliku Čajničanima da plasiraju svoje proizvode na naše malo tržište.

Njegoš Tupeša kaže:
„Projektom Revitalizacija zelene pijace u Čajniču, predviđena je podrška domaćim poljoprivrednim proizvođačima koja se ogleda u olakšanom plasmanu poljoprivrednih proizvoda kroz tržišni mehanizam uslužne prodaje, kao i mogućnost da svoju proizvodnju djelimično prerade i finalizuju u gotove proizvode uslužnom upotrebom linije za toplu preradu voća i povrća ili sušare u okviru postojećih viškova prostora Zelene pijace.

Ovim inovatnim pristupom građani dobijaju mogućnost svakodnevnog snadbjevanja domaćim proizvodima pouzdanog porijekla. Za postizanje pomenutih ciljeva u okviru projekta planirana je djelimična rekonstrukcija postojeće pijace kojom je predviđena izgradnja prodajnog prostora, plusne komore za skladištenje poljoprivrednih proizvoda i izgradnja prostora za doradu preradu voća i povrća.“

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.