Rudo i Priboj dobijaju teniske trenere

Opština Rudo - 17. septembra 2019. 058.ba

RUDO – U toku je izgradnja teniskih terena u Priboju i Rudom u okviru programa Prekogranične saradnje između Srbije i Bosne i Hercegovine, a kroz realizaciju projekta „Bijeli sport i kulturno-istorijsko naslijeđe sa kraja 19. vijeka u funkciji razvoja turizma opština Rudo i Priboj”.

Jedan od rezultata ovog projekta biće i izgrađena dva teniska terena, jedan u Priboju i jedan u Rudom. Partneri na projektu Turistička organizacija Priboj i Javna ustanova za turizam i sport Rudo, potpisali su ugovore o izgradnji terena sa izvođačima, koji su započeli izvođenje radova.

U Priboju će teniski teren sa betonskom podlogom biti izgrađen u Starom Priboju, dok će teniski teren sa šljakom biti izgrađen kod Stadiona “Mitar Mićo Mandić” u Rudom.

Pored izgradnje teniskih terena, kroz Projekat je sprovedena edukacija i licenciranje trenera za tenis. Ukupno 5 trenera je licencirano, od čega 3 iz Priboja i dva iz Rudog.

U narednom periodu kroz Projekat će biti opremljen teniski klub u Priboju, dok će u Rudom biti formirana i opremljena teniska sekcija. U okviru Projekta je planirano održavanje dva kampa, jedan za djevojčice i jedan za dječake iz opština Priboj i Rudo.

Projekat ima za cilj da razvije i afirmiše tenis u ove dvije pogranične opštine. Suština ideje za ovaj projekat bazirana je na činjenici o Austro-ugarskom naslijeđu, zahvaljujući kojem je prvi teniski meč na ovim prostorima odigran, upravo na granici ove dvije opštine. Ovo isotijsko naslijeđe, biće temelj razvoja novih sadržaja koji će vjerujemo privući turiste, ljubitelje ovog sporta i istorije, što će svakako doprinjeti razvoju i promociji opština, kako ovih tako i opština iz regiona.

Projekat se finansira iz pretpristupnih fondova Evropske unije, u sklopu programa Prekogranične saradnje između Srbije i Bosne i Hercegovine tokom perioda između 2014 i 2020 godine, Projekat implementiraju Turistička organizacija Priboj I Javna ustanova za turizam i sport Rudo. Tijelo za ugovaranje ovog projekta je Ministarstvo finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU), Republike Srbije.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.