Božo i Vojka Dačević – 50 godina zajedničkog života

06. oktobra 2019. 058.ba

ČAJNIČE – Brak je sveta zajednica dvoje ljudi, kruna ljubavi, staza poštovanja. Danas su rijetki brakovi koji traju dugo. Ne, danas su rijetki brakovi koji uopšte traju. A zamislite brak koji traje od 50 godina, a sklopili su ga dvoje tinejdžera polovinom prošlog vijeka?! Ne morate da zamišljate, jer već postoji.

Božo i Vojka Dačević ovih dana slave 50 godina zajedničkog života.

Prije pola vijeka on je bio tek nešto više od dječaka star svega 15 ljeta, a ona mlada djevojka od 21. On iz sela Ponikve opština Čajniče, ona od familije Višnjić iz sela Baždari kod Jošanice, opština Foča.

Život nije bio uvijek lak. Bio je to maraton, bračni maraton sa svim životnim izazovima. Brak je obogaćen sa tri sina i jednom kćerkom. Danas im život vedrijim čini 4 unučadi koja rado provode vrijeme u kući koji su Božo i Vojka napravili još 1977.

Ponikve su jedno od najlepših sela u ovom regiji, ali život ne čini samo ljepota mjesta gdje živite. O tome nam pričaj i svojim životom svjedoči ovaj bračni par Dačevića. Oni su dokaz da se uz ljubav, trud, poštovanje i podršku sve može učiniti boljim i trajnim.

Juče su proslavili svoju godišnjicu, svoj bračni jubilej, okruženi djecom i unucima. Ima li išta ljepše?

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.