Finansijska edukacija za srednjoškolce u Čajniču

22. oktobra 2019. 058.ba

ČAJNIČE – Opštinska uprava Čajniče, za učenike JU SŠC „Petar Petrović Njegoš“, organizovala je predavanje na temu „Finansijski proizvodi“. Upoznavanje mladih sa temama iz oblasti finansija dio je projekta „Mikrofinansije u BiH“ kojeg provodi Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica Grupacije Svjetske banke uz podršku Ambasade Švajcarske u BiH.

Primarni cilj predavanja, bio je podizanje svjesti mladih o finansijskim proizvodima, njihovim karakteristikama i edukacija kako ih koristiti. Jednočasovnoj edukaciji prisustvovalo je 25 učenika iz dva odjeljenja škole.

Učešćem na ovom predavanju, mladi iz završnih razreda srednje škole mogli su steći znanja i vještine u pogledu korišćenja finansijskih proizvoda i usluga te spoznaje o svojim pravima i obavezama pri njihovom korištenju.

U Opštinskoj upravi Čajniče od 2014. godine, kao dio istog Projekta, postoji i usluga Besplatnog finansijskog savjetovanja. Prezaduženi građani, ili oni koji tek planiraju da koriste neki od finansijskih proizvoda, osposobljenom opštinskom radniku mogu se obratiti za besplatan finansijsko-pravni savjet.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.