Helena Gavran počela liječenje u Parizu

Radio Foča - 11. oktobra 2019. 058.ba

FOČA – Helena Gavran počela je svoje liječenje na klinici „Gustavo Rosi“ u Parizu, a juče je primila prvu hemoterapiju.

Ljekari su uradili operativni zahvat ugradivši joj centralni venski kateter preko koga će primati sve terapije koje je čekaju, od vađenja krvi do hemoterapija.

Liječenje hemoterapijom trajaće četiri dana, nakon čega slijedi pauza od 21 dan, a potom drugi i treći ciklus hemoterapija. Nakon završenih hemoterapija, trebala bi uslijediti molekularna terapija.

Podsjećamo, Helena Gavran je sa nepune četiri godine oboljela od tumora na malom mozgu, koji joj je operisan u Kliničkom centru Srbije.

Za njeno liječenje u klinici „Gustavo Rosi“ u Parizu neophodno je 546.000 evra, koje porodica nije u mogućnosti da obezbijedi sama.

Brojni gradovi u Srbiji i Republici Srpskoj priključili su se akciji doniranja novca, a svi humani ljudi iz Bosne i Hercegovine novac mogu uplatiti na račun Heleninog djeda Ranka Gavrana, otvoren u Novoj banci, sa svrhom za liječenje Helene Gavran na broj 5558000016726783.

Pored toga, u Foči su organizovane brojne manifestacije na kojima su prikupljana sredstva za njeno liječenje, a novčani prilozi mogu se ubaciti i u kutije koje su postavljene na 72 lokacije u Foči.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.