Moja sedmica moja godina

Opština Rudo - 15. oktobra 2019. 058.ba

RUDO – Pod sloganom „Moja sedmica moja godina“ obilježena je ovogodišnja Dječija nedjelja. JU CSR Rudo – dnevni boravak djece i mladih sa smetnjama u razvoju u saradnji sa JU Osnovnom školom „Rudo“, Dječijom igraonicom „Neven“, JU Bibliotekom „Prosvjeta“ Rudo, Savjetom mladih Rudo i JU CKPD „Prosvjeta“ Rudo, bio je organizator ovogodišnje manifestacije, koja se u mjesecu oktobru obilježava širom svijeta.

Cijela prošla sedmica bila je posvećena različitim aktivnostima koje su uključivale djecu sa prostora opštine Rudo. U ponedeljak je održana radionica „Dječija prava i obaveze“, u utorak radionica „Pričam ti priču u slikama“ a potom su djeca uživala u filmu „Alisa u zemlji čuda“. Srijeda je bila posvećena ekologiji i radionici „Zdrava hrana“, u četvrtak su djeca razgovarala sa veterinarom a u petak su bile organizovane Igre na otvorenom i djeca su gledala predstavu „Mala Milena“.

Na radionicama su učestvovali učenici nižih razreda JU OŠ „Rudo“, djeca i mladi sa smetnjama u razvoju iz dnevnog boravka JU CSR Rudo i djeca iz dječije igraonice „Neven“. Radionice su održane u prostorijama i dvorištu vrtića, a film i predstava u Domu kulture. Voditelji radionca bili su vaspitačice, nastavno osoblje iz škole, bibliotekar, član Savjeta mladih i edukatori iz Centra. Pored pomenutih učešće su uzeli i veterinar, kao i grupa roditelja iz dječije igraonice.

Pored pomenutih aktivnosti, psiholog JU CSR obišla je djecu u hraniteljskim porodicama na teritoriji opštine i obradovala ih poklonima.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.