Momiru Krsmanoviću Orden Svetog Save drugog stepena

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 25. oktobra 2019. 058.ba

ROGATICA – Književnik i počasni građanin opštine Rogatica Momiru Krsmanoviću iz Beograda ovih dana dobio je još jedno veliko priznanje. Njegoiva svetost patrijarh srpski Irinej uručio mu je Orden Svetog Save drugog stepena, kojim ga je odlikovao Sinod Srpske pravoslavne crkve za opus od preko 20 knjiga na temu stardanja Srba u Drugom svjetskom ratu i u ratu devedesetih godina prošlog vijeka.

U svojim djelima Krsmanović, koji je rođen u selu Bursići na obroncima Sjemeća i granici opština Rogatica i Višegrad, velikim dijelom pisao je o stradanju Srba sa područja opštine Rogatica. Tu je i pogrom u selima Stari Brod i Miloševići, gdje je umoreno preko 6000 nedužnih, uglavnom žena, djece i staraca. To je bio povod da je Skupština opštine na svčanoj sjednici uz Dan prvog oslobođenja Rogatice, 27. septembra prošle, 2018. godine, donijela odluku kojom je ovaj plodni književnik proglašen za počasnog građanina opštine.

Čestitke Krsmanoviću uz želju da još piše i dobija nova priznanja. On ih je zaslužio, poruka je iz njegove Rogatice.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.