Humanitarna akcija za pomoć Ivani Bjelogrlić

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 30. novembra 2019. 058.ba

NOVI PRILOZI IZ ROGATICE

ROGATICA – Humanitarna akcija prikupljanja pomoći za liječenje male Ivane Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva u Rogatici sve više uzima maha. Uz 1000 maraka, koliko je uplaćeno iz budžeta opštine, prilog od 1150 maraka otišlo je i od radnika zaposlenih u Opštinskoj upravi. Honorar od 200 maraka sve popularniji gitarista iz Rogatice Željko Kulašević, koji je 27. novembra svirao i pjevao u kafe-baru „Izlog“ u Istočnom Sarajevo, takođe je otišao kao prilog za liječenje male Ivane.

Rogatičani i njihovi prijatelji koji žive i rade u gradu Zoisu kod Dortmunda u Njemačkoj već su poslali 2500 maraka, a svojevrstan prilog dali su učenici 4/2 razrda Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Rogatice. Oni su ručno uradili veći broj različitih predmeta dajući im obrise dječije mašte kao što su finet simner, narukvice, ruže, leptir mašne, sniježne kugle, tegle sa bananicama i slično i juče su ih prodavali na platou ispred gradskog bioskopa.

Ova akcija, čiji su organizatori bili Iva Kušić i Mihajlo Sokolović i punu podršku Elene, Tamare, Ivane, Milice, Teodore i nekih drugih drugarica i drugara, osnovaca iz 4/2 razreda, naišla je na simpatije većeg broja Rogatičana i drugih prolaznika koji su svraćali na njihov „štand“ i kupovali neki od ponuđenih predmeta od kojih su samo dva-tri imali cijenu 5 maraka, a većina 1 ili 2 marke. I pored skromnih cijena, sakupljeno je blizu 100 maraka i one će biti uplaćene na račun za liječenje Ivane.

Sutra za Ivanu rade članovi Foto kluba iz Rogatice. Pod motom „Fotkom za Icu“ oni će praviti pojedinačne i fotke u paru i porodične i sav ostvareni prihod uputiće na ime liječenja male Ivane.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.