Narodna biblioteka u Rogatici – Promovisan prvenac Jelene Andrić

26.11.2019.

ROGATICA – Narodna biblioteka „Vojislav Lubarda“ u Rogatici, sinoć je bila domaćin promocije prve knjige pjesama pod naslovom „Između dva svijeta“ mlade Rogatičanke koja sa porodicom živi u Višegradu Jelene Ikonić-Andrić.

Knjiga je izašla u izdanju „Žikravca“ iz Požege u Srbiji. Urednik je Zoran Nedeljković, a recenzent pjesnik Slobodan Ristović, koji je bio i promoter u Rogatici.

U knjizi je 70 pjesama za koje Slobodan Ristović reče da su ljubavnog karaktera sa mladalačkim nabojem. Ono što Jeleninu poeziju čini naročitom je to što su to osjećanja bliska istini, a ne izmišljanju. Od Jelene se u budućnosti može očekivati jezgrovitost u poeziji, jer ono što je u svom prvencu ponudila već je podobro izdvaja ispred svoje generacije, posebno u pjesništvu žena. Njena bliskost sa nježnošću, toplinom i mirisima je obično blizina, a stihovi iz njenih pjesama putokaz u knjigu koja će se, nadam se, rado čitati.

Na promociji Jelenine knjige, prisutnim u čitaonici Biblioteke, svoje pjesme, uz autorku knjige, čitali su Slobodan Ristović i Slavko Tuševljak, iz udruženja knjićevnika „Most“ u Višegradu, pa je ovo ispalo kao svojevrsno pjesničko veče čiji protagonisti su toplo pozdravljani.