Nove fasade na 22 objekta u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 20. novembra 2019. 058.ba

ROGATICA – Ko ovih dana prođe Rogaticom sigurno će se prijatno iznenaditi izgledom Ulice Srpske sloge kao glavne arterije ovog mjesta.

Razlog je privođenje kraju druge faze iz projekta obnove fasada čija realizacija je počela prošle godine kada su novo lice dobile 12 stambenih i stambneno-poslovnih zgrade počev od drugog semafora kod bivše robne kuće do zgrade stare pošte. Radi se o objektima čiji su čeoni dijelovi gravitirali glavnoj ulici ili bočni vidljivi prilikom prolaska kroz ovu ulicu. Iz budžeta opštine za ove namjene izdvojeno je 60.000 maraka finansirajući 98 posto troškova. Ostalih 2 posto, izdvojile su zajednice etažnih vlasnika i vlasnici individualnih objekata.

Po istom šablonu, upravo je okončana i ovogodišnja druga faza obnove fasada na objektima od stare pošte do supermarketa. Ovom fazom obuhvaćeno je 10 objekata i utrošeno 70.000 budžetskih sredstava, a fasade su, uz ostale objekte, dobile najveće zgrade kao što je zgrada Supermarketa, stambeno-poslovna zgrada broj 5 i druge.

Načelnik opštine Milorad Jagodić najavio je nastavak ovog projekta i u narodnoj godini. Na koje zgrade i pod kojim uslovima odlučiće svojom odlukom Skupština opštine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.