Problemi sa vodom traju

27. novembra 2019. 058.ba

ČAJNIČE – Stanovnici jednog dijela ulice „Pavla Đurišića“ već mjesecima imaju velikih problema sa vodom. Radi se od dijelu ulice ispod stadiona „Rakovice“. Sve je počelo još u julu. Voda je počela da nestaje od 2. jula. I od tada po riječima ugroženih potrošača vode 90% vremena nema. Kada je ima, tada je pritisak prilično loš, pa je upotreba bojlera gotovo nemoguća.

Ljudi se plaše infekcija, zaraza zbog kanalizacije koja se ne ispira, ali i smanjenih higijenskih aktivnosti.

Mnogi su ogorčeni i bijesni jer smatraju da ih Komunalno ne shvata ozbiljno, a neki idu toliko daleko da tvrde da je sve to politička igra pojedinaca, ili se radi o bezobrazluku bivših radnika koji zavrću vodu po svom nahođenju ili nahođenju drugih. No, to su sve spekulacije, nagađanja, tračevi i pomalo manipulacija. To je sve nezvanično, jer rijetko ko želi da da izjavu. Pomalo čudna situacija.

Još jedan od problema jeste što su poklopci sa svih šahti mahom ukradeni. Pretpostavka je da su prodati u staro gvožđe. Što takođe govori puno o ljudima, karakterima i odsustvu moralnih vrijednosti.

Radomir Todorović stanovnik ugroženo dijela ulice „Pavla Đurišića“ je ogorčen i bijesan. Po njemu problem traje duže od jula:
„Napiši da nas lažu iz nekog dubokog razloga koji će se naravno otkriti. Ne traje problem ni dan ni deset ni mjesec vec manje-više godinu sa manjim prekidima. Nisu došli ni načelnik ni direktor da popričaju sa sugrađanima. Prije tri mjeseca meni je načelnik obećao da će biti riješem problem i jutros nas uvjerava isto. A ja treba da vjerujem? Šta su čekali godinu? Što nisu sredili do sada?“

Obratili smo se nadležnim i odgovornim za ovaj problem, Komunalnom.
Direktor Lazar Stavnjak nam je odgovorio na par pitanja.

NN: Šta nam možete reći o ovom problemu?

STAVNJAK: Bili su juče oštećeni građani na sastanku. Dogovorili smo nešto.

NN: Možete li nam konkretno reći kada će voda doći? U čemu je problem?

STAVNJAK: Slab dotok vode. Zbog toga taj dio prebacujemo na „Novu Brahu“. Nismo sve korisnike još prebacili. Preostala su nam još tri. Nastojimo što prije to da uradimo. Možda ćemo i danas raditi taj dio.

NN: A šta je konkretno problem? Zbog čega je loš dotok? Zbog kiša ili loših instalacija?

STAVNJAK: I jedno i drugo. „Stara Brava“ je šuplja.

Ostaje da vidimo da li će održati riječ.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.