Studenti medicine iz Foče u Rogatici

Tekst: Sreten Mitrović, Foto: Dom za starija lica „Sunce“ - 06. novembra 2019. 058.ba

PRAKTIČNA NASTAVA U DOMU STARACA „SUNCE“

ROGATICA – Nastavljejući višegodišnju saradnju Medicinsjkog fakulteta u Foči sa Domom za starija lica „Sunce“ danas je u Rogatici boravilo 11 studenata druge godine studijskog programa zdravstvena njega. Predvođeni asistentom Sandrom Joković oni su obavili dio praktične nastave iz predmeta „Gerijatrija i njega starijih lica“.

Tokom višečasovnog boravka u ovoj ustanovi studenti su obišli sve njene štićenike i sa njima razgovarali. Radi se o preko 70 uglavnom starijih lica. Cilj je bio da se sagleda njihov status u domu posebno sa stanovišta dravstvene njege.

Opšti je zaključak da su uslovi boravka i života u „Suncu“ na visokom nivou i da se štićenicima pruža adekvatna uz ostalo i zdravstvena njega i zaštita. Sve njih na tom planu prate medicinski tehničar i drugo osoblje, a svakog jutra obiđe ih i jedan od ljekara ovdašnjeg Doma zdravlja „Dr Zoran Mitrović“.

Rekla je ovo asitent na prdmetu „Gerijatrija i njega starijih lica“ Sandra Joković, kojoj ovo nije prvi put dolazi sa studentima u „Suncu“. Do sada je bila u društvu Jelene Pavlović koja je u međuvremenu doktorirala uz ostalo i na znanju koga je godinama sticala i u Domu za starija lica „Sunce“ u Rogatici.

Direktor „Sunca“ Radomir Ćućula reče da je čast zaposlenim i štićenicima ove ustanove što služe kao dobar primjer rada i djelovanja uz ostalo i na planu njege starijih lica i u tom domenu za praktičnu nastavu medicinarima iz Foče. Nadam se, naglasio je on, da su i ovoga puta imali šta vidjeti i saznati kako se može i treba odnositi prema licima iz tzv. trećeg doba.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.