U objekte obrazovanja uloženo preko 600.000 maraka

13.11.2019.

ROGATICA – Ova godina ostaće upamćena po ulaganju u objekte obrazovanja u Rogatici. Uloženo je preko 600.000 maraka koje je obezbijedila Opština Rogatica, Vlada Republike Srpske i Vlada Srbije, a tu je u podrška predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

Srednjoškolski centar „27. januar“ dobio je novu vanjsku i unutrašnju stolariju na starom i novom dijelu zgrade, obnovljena jei fasada, zamijenjeni oluci i izvršena popravka cjelokupne limarije u novom dijelu zgrade, rečeno je ovih dana na sjednici SO-e uz razmatranje Informcije o stanju u oblasti mladih, obrazovanja, kulture i fizičke kulture na području ove lokalne zajednice.

I na zgradi Osnovne škole „Sveti Sava“, koja je izgrađena davne 1975. godine, urađeno je dosta toga. Rekonstruisan je sistem grijanja sa ugradnjom 70 novih radijatora, umjesto ravnog krova koji se pokazao lošim u ovom podneblju, na „maloj školi“, u kojoj se obrazuju đaci od prvog do petog razreda i dio centralne zgrade škole dobili su limeni krov na dvije vode. Uz to već je potpisan ugovor o prekrivanju glavnog bloka škole i popravka krova iznad fiskulturne sale, sanacija mokrih čvorova u cijeloj zgradi koji su bili skoro neupotrebljivi, a u školi je preko 800 đaka i stotinjak prosvjetnih i ostalih radnika.

Poslije višedecenijskog korišćenja i zgrada Dječijeg vrtića „Bambi“ na Trgu oslobodilaca došla je na red za renoviranje. U toku su završni radovi na proširivanje kapaciteta objekta uzimanjem pod krov i na korišćenje dvije do sada otvorene terase na koji način se dobilo preko 50 kvadratnih metara novog korisnog prostora pa je kapacitet Vrtića umjesto dosadašnjih 550 povećan na više od 600 metara, zamijeni krova na zgradi i rekonstrukciji mokrih čvorova.

U podmlađivanje Vrtića utrošeno je preko 100.000 maraka, od kojih je 50.000 podrška predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, rekao je načelnik opštine Milorad Jagodić.