Još traje građevinska sezona u Rogatici

07.12.2019.

ROGATICA – Iako je snijeg zabijelio po okolnim brdima oko Rogatice i temperaturni minusi sve češće okivaju ovo mjesto, ovdašnji građevinari još nisu pošli na zimski odmor. Poslije okončanja radova na saniranju krova na zgradi Osnovne škole „Sveti Sava“ i generalnoj rekonstrukciji zgrade Dječijeg vrtića „Bambi“ pri kraju su završni radovi na gradskoj fontani koja se gradi u kompleksu Trga oslobodilaca, a počeli su radovi na izgradnji buduće sportske dvorene.

Fontana, kao novi infrastrukturni objekat koji treba da doprinese ljepšem izgledu Rogatice i popravi kvalitet življenja u njoj, ima prečnik od 6,5 metara sa uređenim okolišom od 13 kvadratnih metara, imaće 40 mlaznica sa isto toliko svjetiljki koje će, kad se fontana pusti u rad, a biće to, kako reče načelnik opštine Milorad Jagodić prvih danima proljeća iduće godine, davati poseban efekat pri pogledu na cijeli kompleks sa 11 klupa za sjedenje i 40 stabala novog ukrasnog rastinja.

I dok se na fontani obavljaju završni radovi, na izgradnje sporske dvorane u kompleksu Sportsko-rekreativnog centra „9. januar“, jednog od najvećih investicionih objekata iz Strategije lokalnog razvoja opštine za iduću godinu, tek su počeli. Intenzivno se izvode zemljani radovi sa ugradnjom temeljnih stopa i temeljnih čaša za buduće noseće stubove, koji se paralelno već podižu i na koje će se montirati armirano-betonski elementi zidnih obloga i buduća krovna konstrukcija. Da se radi o zamašnim poslovima najbolje govori podatak da je jedna temeljna čaša teška oko 7, a betonmski stub preko 11 tona, reče rukovodilac na radilištu glavnog izvođača radova kompanije „Širbegović“ iz Gračanice, Senad Kurtović.

Dvorana će imati veličinu 70×30 metara sa 870 sjedećih mjesta i terenima za mali fudbal, odbojku, košarku, rukomet i dvoransku atletiku sa pratećim prostorijama, a vrijedniost investicije je 3,2 miliona maraka.