Najavljeno poskupljenje vode u Čajniču

21.12.2019.

ČAJNIČE – Na 22. redovnoj sjednici Skupštine opštine Čajniče koja će se održati 27. decembra sa početkom u 9 časova odbornici će raspravljati o 18 tačaka, a između ostalog i o „Prijedlogu odluke o davanju saglasnosti  za izmjenu cjenovnika komunalnih usluga koje pruža JKP „Vrelo“ Čajniče“, a čiji je predlagač Načelnik opštine Čajniče.

Izmjene se odnose na cijenu distribucije vode za domaćinstva koja nemaju ugrađeno brojilo i koja bi nakon ove Odluke trebala iznositi 30,00KM, a koja je do sada iznosila za većinu stanovništva do 10,00 KM.

Ko bi trebao finansirati ugradnju mjernih instrumenata i po kojoj cijeni u obrazloženju nije navedeno, pa se pretpostavlja bi ti troškovi mogli pasti na teret krajnjih potrošača, odnostno građana.

Da li će predstojeći novogodišnji praznici u Čajniče donijeti i nove cijene komunalnih usluga zavisiće od odbornika SO Čajniče koji će se o ovoj Odluci izjašnjavati 27. decembra, dok da da li je nova Odluka opravdana kao i to da li dolazi u pravom trenutku najbolji će sud dati građani Čajniča u narednim danima, od kojih se dobar dio još od ljeta bori sa nestašicom vode.