Otvoren rekonstruisan objekat Dječijeg vrtića „Bambi“ [FOTO]

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 13. decembra 2019. 058.ba

ROGATICA – Poslije skoro dva mjeseca intnzivnih građevinskih radova danas je, u Rogatici, na Trgu oslobodilaca, na skroman način otvoren generalno rekonstruisan i dograđen objekat Dječijeg vrtića „Bambi“.

Radi se o objektu, specijalne namjene za dječiji vrtić, koji je izgrađen prije više od 40 godina koga je zub vremena doveo dotle da je bio skoro neupotrebljiv za svoju namjenu – boravak djece od jaslica do predškolskog uzrasta.

Otvaranju vrtića, u prisustvu većeg broja roditelja djece koja koriste njegove usluge i drugih gostiju, prethodilo je osvećenje objekta koje su obavili sveštenici crkve Svete Trojice u Rogatici Predrag Masal i umirovljeni protojerej stavrofor Milorad Novaković.

Nakon toga, prisutnim se obratio načelnik opštine Milorad Jagodić koji je u kraćoj besjedi istakao da je u rekonstrukciju zgrade sa dogradnjom novih 70 kvadratnih metara korisnog prostora pretvarajući za to dvije bivše otvorene terase, čime je kapacitet Vrtića sa postojećih 50 povećan na 80 do 100 djece zavisno od rasporeda i uzrasta uloženo 156.000 maraka. Na taj način zgrada je dobila i novu krovnu konstrukciju sa limenim krovom uz obavljanje potrebnih zanatskih radova, nove stolarije, novu fasadu i ostale molersko-farbarske zahvate, te novu vodovodnu, kanalizacionu i elektrodistributivnu mrežu sa sistemom za grijenje i novim namještajem i ostalom opremom.

Od uloženih 156.000 maraka u ovu investiciju, 50.000 maraka donirala je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović u čije ime je skup pozdravila i prenijela pozdrave Predsjednice izaslanik Nataša Sjerić. Ostali dio sredstva obezbijeđeno je iz pomoći koju je opština Rogatica dobila od Vlade Srbije u visini od 200.000 evra i budžeta ove lokalne zajednice.

Donatorima novčanih sredstava, radnicima DOO „Primus“ iz Rogatice, koji su na vrijeme i kvalitetno obavili planirane poslove, i svim drugim koji su na bilo koji način pomogli oko rekonstrukcije Vrtića, radnici i djeca ove ustanove odužili su se prigodnim dječijom programom uz tople aplauze prisutnih ovoj svečanosti malih Rogatičana.

Povodom otvaranja, takoreći, novog objekta Vrtića, direktorka ove ustanove Nataša Duvnjak, zahvalila se predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović i preko njene izaslanice Nataše Sjerić, u ime djece i radnika Vrtića, poslala joj prigodnu pismenu zahvalnicu. Zahvalnicu je uručila i načalniku opštine Miloradu Jagodiću i tom prilikom rekla da su novom intervencijom građevinara stvoreni idealni uslovi za normalan i pedagiškim normama zadovoljavajući rad sa najmlađim u gradu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: