Januarske svečanosti: „Ženski razgovori“ nasmijali Fočake

20.01.2020.

FOČA – Predstava „Ženski razgovori“ u izvođenju Studentske pozorišne trupe, odigrana je reprizno u Gradskom pozorištu u Foči u okviru Januarskih svečanosti opštine.

Riječ je o komediji rađenoj po tekstu Duška Radovića, u adaptaciji i režiji Mirjane Radović. Premijerno izvođenje upriličeno je prošle godine na dan piščevog rođenja, 29. novembra, a sada skoro dva mjeseca kasnije odigrana je i prva repriza pred Fočanskom publikom.

Mirjana Radović rediteljka kaže da su zadovoljni reprizom predstave.

-Publika je bila drugačija u odnosu na prvi put, tada su publiku uglavnom činili studenti, a sada je bilo i starijih ljudi koji su imali reakcije na drugačijim mjestima u predstavi. U martu planiramo da gostujemo i u Višegradu – istakla je Radovićeva.

U verziji Studentske pozorišne trupe antologijske rečenice Duška Radovića na vječnu temu muško-ženskih odnosa, govori dvanaestočlani pozorišni ansambl, koji je ovom prilikom djelimično izmijenjen glumačkim sastavom.

Igor Krnjić glumac u predstavi kaže da su imali izmjenu dvije uloge, ali su glumci uspjeli da se uigraju i da u potpunosti uđu u likove.

-Predstava je izvedena onako kako smo mi zamišljali, po nama je odlično prošla i vidimo da je publika zadovoljna, ispraćeni smo ovacijama i to nam je drago – istakao je Krnjić.

Posmatrajući muški svijet iz ženske perspektive i obrnuto, u duhu monološko-dijaloških suočenja, likovi su kroz humor, ali i gorčinu, otkrili svoju uzbudljivu i prikrivenu svakodnevicu.

Studentska pozorišna trupa Foča priprema i nastavak predstave „Mamin si“, kao i predstavu „Balkanski špijun“, čija se premijerna izvođenja mogu očekivati u martu i aprilu.