Moleban za Crnu Goru

04. januara 2020. 058.ba

ČAJNIČE – Čajniče pamti. Čajniče će uvijek pamtiti šta su braća iz Crne Gore uradila za ovaj gradić u vremenu zla i smrti, u vremenu rata.

Danas je Čajniče osjetilo da je njegova dužnost da stane uz narod Crne Gore u ovom teškom trenutku borbe za pravo i pravdu.

U Hramu Uspenja Presvete Bogorodice održan je moleban za Crnu Goru, za sve srpske svetinje u njoj. Čuvena čajnička crkva bila je mala da primi sve one koji su došli.

Nakon molebana gradom je krenula povorka. Mirna dostojanstvena i časna, baš kao ona vjekovna Crna Gora, u čiju čast su krenuli Čajničani sa zastavama i pjesmom Bogu, narodu i Crnoj Gori.

Pitali smo ljude koja je njihova poruka.

„Svašta Srbi trpe. Ćute i trpe. A oni uzamaju, ohole se misle nema više žara u narodu mogu šta hoće. I nema šta nam ne rade. I pomislili su da mogu i svetinje da otmu i da rade sa njima ko zna šta. E pa ne može. Neke granice moraju da postoje. Preko nekih stvari se ne može preći. Ne damo svetinje. Ne damo.“ kaže nam jedan Veljko.

A nije bitan Veljko. To je samo jedno lice, srpsko lice koje kaže ono što svi Srbi misle.

Stav naroda je nekako jasan. Nadamo se da će pohlepa političara splasnuti i da će im biti jasna poruka.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.