Motociklizam u Rogatici – Braća Ćajići osvijetlili obraz

Tekst: Sreten Mitrović, Foto: Miroslav Ćajić - 25. januara 2020. 058.ba

ROGATICA – Da bi se u sportu uspjelo treba na vrijeme krenuti i imati dobrog trenera. Brojni su primjeri za to, a najbolji je višestruki prvak svijeta u tenisu Novak Đoković. Hoće li njegovim primjerom poći i braća Mihailo i Vuk iz Rogatice teško je sada reći, ali oni su prije skoro tri godine u motociklizam ušli sa 13, odnosno 8 godina i popunili višedecenijsku prazninu u ovom sportu ne samo u Rogatici, nego i znatno više u ovom dijelu Republike Srpske i BiH.

Vrijeme će pokazati jesu li oni ili nisu na vrijeme ušli u njima omiljeni sport, ali prvi rezultat su više nego ohrabrujući. Samo u prošloj godini Ćajići su pod „stručnim“ voćstvom oca Miroslava, koji je amater u ovom sportu vozeći motor KTM 450 kubika, a doktor nauka informatike i računarstva, učestvovali na 12 zvaničnih moto-trka i osvijetlili obraz osvojivši isto toliko medalja. Među njima su dvije zlatne, četiri srebrene i 6 bronzanih, koje za Ćajiće, s obzirom na iskustvo i uslove pod kojim se takmiče, zlata vrijedne.

Na kraju sada već prošlogodišnje moto sezone, koja je okončana Otvorenim šampionatom Srbije u Bačkoj Topoli, generalno u klasi MX 65 Vuk je zauzeo treće mjesto u Srbiji. Pošto u BiH šampionatu još uvijek nema klase za ovako mlade takmičare, Vuk se takmičio u jačoj, MX 85 klasi, i iako najmlađi, zauzeo drugo mjesto, priča njegov otac i trener Miroslav i dodaje:

Statistički gledano Mihailo, koji je peti u BiH i Srbiji, na svom motoru KTM 85 proveo oko 100, a Vuk na svom KTM 65 oko 90 sati i zajedno na stazi, uključujući i svakodnevne treninge, prešli preko 10.000 kilometara.

Uspjeh mladih motociklista Ćajića bio bi sigurno manji da uz oca Miroslava nisu imali podršku i ostalog dijela porodice, ali i matičnog kluba Auto moto društva u Rogatici. Tu je i pomoć Motociklističkog saveza BiH i Srbije i više spontora iz Rogatice. Svesrdna podrška došla je i od većeg broja ostalih moto-klubova iz Republike Srpske, BiH i Srbije. Oni posebno ističu moto klub „Tanasko Rajić“ iz Čačka.

Nije izostala ni podrška medija. O nama je pisao veliki broj novina među kojima je i „Glas Srpske“, a slikom i riječju pratio nas je RTRS, ATV, RTS i druge televizijsk kuće iz Republike Srpske, BiH i Srbije, reče Miroslav Ćajić.

Kao i u ostalim sportovima i u motociklizmu postoji prelazni rok. Ćajići već imaju nekoliko dobrih ponuda, prije svega od klubova iz Srbije. Karte su otvorene i oni vagaju gdje će dobiti bolje uslove. Jer, jedna trka košta od 400 do 600 maraka, a gdje su ostali troškovi, posebno nabavka novih motora na što, htjeli ne htjeli, moramo da računati. Postojeći su već dali što se od njih očekivalo. Ipak, sve će se znati do prve ovogodišnje trke u martu na stazi Leštane kod Beograda, kazuje najstariji Ćajić, Miroslav.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.