Nostalgija i veliko srce

24. januara 2020. 058.ba

ČAJNIČE – Život ljude odvede daleko od doma, kuće gdje ste rođeni, gdje ste se formirali kao ličnost. I dok hodate po velikom bijelom svijetu punom čudesa, mijenjate se, postanete neko drugi od onog djeteta koje ste bili na početku, u vremenu školovanja, vremenu nevinosti i bezbrižnosti.

Ipak koliko god se mijenjali vi u suštini ostajete isti, jer sa sobom u srcu i duši nosite svoj dom, mjesto vašeg djetinjstva.

Mnogi vole samo da se sjećaju. Prepuste se nostalgiji i sanjare kako je nekad bilo. No, Mirko Komlenović nije jedan od tih. On sa sobom nosi Čajniče, Miljeno i svoju školu. Danas živi u Francuskoj, svijetu tako drugačijem od našeg, ali rado se vraća svake godine u svoj rodni kraj.

Danas je posjetio Područnu Školu Miljeno u kojoj je i sam bio učenik prije nekih 60 godina.

Nije došao praznim ruku. Možda su Božić i Nove godine iza nas, ali Mirko je jutros bio poput Djed Mraza. Svim učenicima je kupio paketiće. Zaista veliki gest velikog čovjeka.

„Kolektiv Podrucne škole Miljeno se zahvaljuje posjeti gospodina Mirku i posebno se zahvaljuje na prigodnim poklonima. Osmjesi na licima naših mališana su neprocjenjivo blago, a nama učiteljicama je srce puno kad vidimo da ih je danas gospodin Mirko sa ovim divnim gestom izmamio našoj djeci. Još jednom veliko hvala u ime svih nas.“, kaže profesorica razredne nastave Dubravka Đurđević.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.