Održana svečana akademija povodom dana Republike Srpske

08.01.2020.

ČAJNIČE – Povodom dana Republike Srpske 9. januara danas je u Čajniču održana svečana akademija u Kino sali Doma kulture ” Filip Višnjić”.

Nažalost moramo reći da je bilo prisutno izrazito malo građana. Da li je razlog tome niske temperature, ili praznici ne bismo znali. Svakako šteta zbog toga.

Danas su nagrađeni najbolji sportisti opštine Čajniče u različitim sportovima.

Uglavnom je riječ o mladim ljudima što svakako raduje. Ono što je posebno zanimljivo da je čak troje mladih sportista rođeno 2003. godine. Riječ je o Vuku Šubari najboljem košarkašu Čajniča, Nikoli Tošiću najboljem stonoteniseru te fantastičnoj Vedrani Stojanović najboljoj odbojkašici.

Osim njih nagrađeni su još Vukašin Radović kao najbolji sportski ribolovac, i Konstantin Katana kao najbolji trener. Najbolji sportista opštine Čajniče ujedno i najbolji fudbaler je Nemanja Gigović.

Najmlađi nagrađeni sportista je nevjerovatna Jana Obradović koja je proglašena za najbolju karatiskinju opštine Čajniče.

“Iznenađena sam ovim priznanjem. I moram reći prilično počastvovana. Mnogo znači kada ste u svom gradu najbolji u nečemu i kada drugi to primjete.” rekla nam je najbolja odbojkašica Čajniča za 2019. godinu Vedrana Stojanović.

“Igrali smo dobro ove sezone. Cijena uspjeha je rad. Pobjedili ili izgubili, mi uvijek damo sve od sebe. Želio bih da se zahvalim mom treneru i naravno mojim saigračima, iako smo imali povreda, ostvarili smo dobar rezultat.” rekao nam je najbolji košarkaš Čajniča Vuk Šubara.

“Nisam ovo očekivala, ali mi je drago. Velika je čast. Mislim da je ovo priznanje za moj rad i trud. Naravno veliko hvala mom treneru koji me naučio svemu što znam i svim članovima KK “Nipon”, kaže najmlađi nagrađeni sportista karatiskinja Jana Obradović.

Danas su ujedno potpisane stipendije za studente iz Čajniča. Potpisano je čak 75 stipendija.

Uručene su zahvalnice Crkvenom horu “Krasnica” i KUD “Izvor”.

Takođe poklonjeni su paketići za djecu sa posebnim potrebama.