Počeo 18. Božićni turnir „Rogatica 2020“ – Prvaku 1500 maraka

11.01.2020.

ROGATICA – U organizaciji Centra za kulturu i sport „Radenko Mišević“ i pod pokroviteljstvom Opštinske uprave, u Rogatici je prošlog petka u večernjim časovima počeo 18-ti božićni turnir u malom fudbalu „Rogatica 2020“. Okupio je 12 ekipa. Uz 6 ekipa iz Rogatice – Sport kafe, Veterani, Konoba, Pečenica, Mljekara Dule i Restoran Perković, iz Sokoca su došle tri ekipe – Stil namještaj, Pajo Sokolac i Vojvoda Mišić, a iz Višegrada Kafe Drim, Istočnog Sarajeva E-sport i ekpa Novo Goražde.

Turnir će trajati 6 dana, odnosno do 15. januara. Prvih tri dana igra se po grupama od po četiri ekipe. Četvrtog dana na programu su četvrtfinalne utakmice, petog polufinalne i šestog utakmica za treće mjesto i finale.

Pobjedniku turnira pripašće nagrada u visini od 1500 maraka. Drugoplasirana ekipa dobiće 700 i osvajač trećeg mjesta 300 maraka. Nagrade od po 100 maraka dobiće i najbolji strijelac i igrač turnira, reče direktor organizatora turnira Slaviša Bojović.

Otvaranje turnira i dosada odigrane utakmice po tradiciji pratio je zapažen broj gledalaca. Tako će, rekoše organizatori, biti i u nastavku turnira, a pogotovo folufinalni i finalni susreti.

U prvom kolu koje je odigrano odmah po otvaranju turnira sdastali su se ekipe Stil namještaj – Koboba i rezultat je bio 4:1. U susretu Kave Drim – Veterani 5:0, Pečenica – Vojvoda Mišić 2:3, Mljekara Dule – Restoran Perković 2:9, Novo Goražde – Pajo Sokolac 1:1 i Sport kafe – E-sport 1:2.