Rogatički srednjoškolci volontirali u vrtiću „Bambi“

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 24. januara 2020. 058.ba

ROGATICA – Od početka tekuće školske godine pri Srednjoškolskom centru „27. januar“ u Rogatici radi Lokalni tim Asocijacije srednjoškolaca u BiH (ASuBiH) koja je osnovana pred kraj 2007. godine kao nevladina i nestranačka organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca i snalaženje u nastavku života.

U naš tim, reče njegov koordinator Sara Ninković, učenica drugog razreda gimnazije, zasad je uključeno 25 učenika i osnovna zadaća nam je da kroz razmjenu iskustava, saznanja i informacija iz kontakata sa srodnim udruženjima i drugim nevladinim organizacijama na lokalu, okruženju, zemlji i inostranstvu, jer smo i punopravan član Organizacionog biroa evropskih sindikata (OBESSU-a), radimo na donošenju odluka, predlažemo dopunu i usvajanje zakonskih i drugih rješenja od interesa za srednjoškolce u cilju poboljšanja njihovog statusa, života i rada pod geslom Asocijacije: „Nemoj biti tih, reci ASuBiH“.

U tom cilju mi smo do sada, naglašava Ninkovićeva, realizovali tri različite akcije. Posljednja, četvrta, bila je u saradnji sa Dječijim vrtićem „Bambi“ u Rogatici pod nazivom „Volontirajmo“. Akcija je trajala dva dana i na njoj je učestvovalo po 11 učenika koji su članovi našeg tima.

Pošto je većini naših članova ovo prvi put da borave u Vrtiću, prvo smo se upoznali sa načinom rada ove ustanove, a zatim „glumeći“ ulogu vaspitačica i ostalih radnika Vrtića radili sa djecom. Bili su to nezaboravni časovi boravka među djecom od jaslica do predškolskog uzrasta. U početku neka djeca su bježala od nas, neka su se durila, a neka čak i plakala. Ali, kako je koji minut, a pogotovo sat, prolazio sve su nas više prihvatala i na kraju postali smo prijatelji, kazala je Ninkovićeva.

Direktorka „Bambija“ Nataša Duvnjak reče da su oni učinili sve da volonterima iz Srednjoškolskog centra omoguće da se iz prve ruke upoznaju sa načinom rada sa djecom u svim vrtićkim uzrastima. Pružili smo im šansu da osjete ljepotu ali i odgovornost rada sa mališanima i nadam se da je cilj postignut na obostrano zadovoljstvo.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.