FK Mladost Rogatica – Sa mladim snagama spremaju proljećno iznenađenje

12.02.2020.

ROGATICA – Sudeći po intenzitetu priprema nastavak prvenstva u Drugoj fudbalskoj ligi Republike Srpske, grupa istok, koje počinje 7. marta, fenjeraš na tabeli, rogatička Mladost trebalo bi da dočeka u boljem stanju nego što je jesen okončala.

Svjesni činjenice da je jesen bila ispod svih očekivanja i osvojenih svega 11 bodova, uprava kluba, stručni štab i igrači su u mobilnom stanju i sve se čini da se obezbijedi opstanak u ligi, reče šef stručnog štaba Dragan Jovanović.

Optimizam zasnivamo, dodao je on, na tome da je i nekih ranijih godina Mladost jesen okončavala sa 11 bodova i na kraju prvenstva ostajala u ligi. Ali, zato svako proljeće je moralo biti dobro znojem zaliveno. Tako će, očekivati, biti i naredno u koje klub ulazi sa, za razliku od jeseni kada je na dobrom dijelu treninga bilo jedva 3-4 fudbalera, a na gostovanje se išlo sa nazor skupljenih 11 igrača, a o rezervamim da se i ne govori, sa preko 20 za igru ornih momaka. Među njima je pet mladih iz omladinskog pogona – Miljan Pavlović, Danko Karlić, Milan Šalić, Dejan Duvnjak i Aleksa Krsmanović, iz Olimpika u Sarajevu vratili su se Šarenac, Miljanović i Dositej Obradović, a kao novajlija priključio nam se napadač Đorđe Jovanović iz paljanske Romanije a očekujemo dolazak i još dva-tri pojačanja.

Solidna igračka baza, uz dobre pripreme koje provodimo na terenima Sportsko-rekreativnog centra „9. Januar“ ovdje u našoj Rogatici, u okviru kojih treba da odigramo više prijateljskih utakmica sa ekipama iz okruženja, daje nadu da će Mladost biti iznenađenje proljeća i da neće, kao jesenas, biti „vreća“ za popravljanje bodovne i gol razlike i slabijim ekipama od nas, zaključio je Jovanović.