Helena Gavran završila liječenje u Parizu (VIDEO)

25.02.2020.

FOČA – Četvorogodišnja Helena Gavran, porijeklom iz Foče, završila je proces primanja šest hemoterapija u institutu Gustav Rosi u Parizu i dobila najtežu bitku u životu, pobjedivši opaku bolest, potvrdio je za Radio Foču Helenin otac Radovan Gavran.

Helena je 4. oktobra prošle godine otišla na liječenje u Pariz, za šta je prikupljeno 546 hiljada evra u rekordnih 45 dana. Novac su donirali dobri ljudi iz Srbije, Republike Srpske i inostranstva, a i u ovom slučaju građani Foče pokazali su veliku humanost.

Ona je primila ukupno šest terapija od kojih su prve tri bile blaže, a preostale tri su bile mnogo jače. Prilikom primanja zadnje tri terapije Helena je morala da boravi 63 dana u sterilnoj sobi. Poslije uspješno primljenih terapija ovaj mali borac se uskoro vraća kući u Beograd, gdje joj slijedi fizički oporavak. U naredne dvije godine biće neophodne kontrole na svaka tri mjeseca u bolnici Gustav Rosi.

Kako je dodao Helenin otac Radovan, osoblje bolnice je veoma ozbiljno pristupilo borbi za Helenin život sa puno žara, požrtvovanosti i maksimalnog profesionalizma. Zahvalio se svim humanim ljudima koji su donirali novac za njeno liječenje, kao i Srbima u Parizu koji su im pomogli oko obezbjeđivanja smještaja, svakodnevnog prevoda sa francuskog jezika kao i svaku drugu pomoć.

Kada je saznala da se vraća kući Helena je uzela krst i ikonu Svete Petke koje je čuvala ispod jastuka sve vrijeme tokom boravka i liječenja u Parizu i ljubivši ih rekla: „ Neka svi budu zdravi, da brzo idemo kući, Bože pomozi“.

View this post on Instagram

Dace Bog zivote moj ❤️

A post shared by Radovan Gavran (@gavran_no1) on