Košarka se vratila

09.02.2020.

ČAJNIČE – Nakon duže pauze nastavljena su takmičenja za mlađe kategorije PKO Romanija-Hercegovina. Košarkaši čajničkog “Vrela” su gostovali u Istočnom Sarajevu kod “Slavije 1996”.
Bilo je to dobro i uspješno gostovanje za čajničku djecu i njihove trenere.

Prvi su na teren izašli, ove godine dominantni, kadeti. Oni su još jednom pokazali da omjer 9-1 nije slučajnost. Igrali su sjajno, inspirisano i slavili sa 65-74. Brutalno dobru partiju je pružio Vuk Šubara koji je ubacio 35 poena. Dobru podršku je imao u godinu dana mlađem Luki Živkoviću koji je ubacio 14 poena.

Nakon kadeta na teren su izašli pioniri. Njima je izgleda prijala pauza. Odigrali su možda najbolji meč ove sezone. U čistoj košarkaškoj poeziji slavili su sa 60-31. Predvodio ih je oporavljeni Nikola Mašić sa 23 poena. Solidnu podršku mu je pružio školski drug Mihajlo Perendija koji je ubacio 8 poena. Naravno moramo reći da je ovo bila sjajna timska košarka cijele ekipe pionira.

Treći meč su igrali mlađi pioniri. Oni su i pored dobre igre nažalost poraženi rezultatom 34-29. I ovaj put dobru partiju pružio Đorđe Pejović sa 8 ubačenih poena.